Vrijblijvend consult

Het is goed denkbaar, dat u, voordat u een bleekbehandeling gaat doen meer informatie wilt hebben over de mogelijkheden van een behandeling.
Het eerste consult is gratis en vrijblijvend en duurt 10 minuten. Na dit consult kunt u te allen tijde beslissen of u uw tanden wilt laten bleken.

Bleken

Niet iedereen heeft dezelfde kleur tanden! Sommige mensen hebben van nature witte tanden, andere juist gele. Tanden en kiezen kunnen door diverse oorzaken verkleuren. Veel mensen vinden verkleuring lelijk en willen daarom hun tanden laten bleken.

In onze praktijk hebben wij gekozen om te bleken met de thuisbleekmethode, met deze veilige methode kunt u zelf thuis uw tanden bleken.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het langzaam bleken met de thuisbleekmethode op de langere termijn minder schadelijk is en de tanden langer wit blijven dan de laser (lamp) techniek waarbij je glazuur binnen een uur wordt gebleekt.

Voor het bleken
Voor het bleken

Na het bleken
Na het bleken

1e afspraak: bij de eerste afspraak wordt bekeken of uw gebit geschikt is om te bleken, indien u besluit tot het bleken, wordt de beginkleur vastgesteld met een kleurenwaaier. Tevens wordt er een foto gemaakt om later het verschil te vergelijken.

Kleurenwaaier gebit
Kleurenwaaier

Gebitsafdruk
Gebitsafdrukken worden er genomen.

Er wordt met u een afspraak gemaakt om na ongeveer 1 week de bleeklepels op te halen.
(In deze week worden de gipsmodellen en bleeklepels vervaardigd.)

Gebitsafdruk 2  Gebitsafdruk plaatsen

2e afspraak: Bij deze tweede afspraak worden de bleekhoesjes gepast en krijgt u de instructie, over het bleken.

Werkwijze:

1. Voor het aanbrengen van de bleek gel moeten de tanden en kiezen goed gepoetst worden.

Gebitshoesje2. Breng een beetje gel uit het spuitje aan in het gebitshoesje. Doe het alleen op de plaatsen waar de tanden moeten bleken. Dat zijn meestal alleen de buitenvlakken van de tanden en van de eerste kiezen. Verwijder daarvoor het dopje van de tip van het spuitje en spuit voorzichtig wat gel in het gebitshoesje. Plaats na het aanbrengen het dopje weer op het tipje om uitdrogen van de gel te voorkomen.

3. Breng het gebitshoesje in de mond en plaats het over de tanden en kiezen. Let er op dat het juiste hoesje wordt geplaatst. Meestal krijgt u tegelijk voor elke kaak een hoesje mee. Het gebitshoesje mag niet samen gedrukt worden, te hard aandrukken heeft als gevolg dat de gel uit het gebitshoesje wordt geperst en in de mond kan komen.

4. Gel die uit het lepeltje geperst wordt, dient te worden verwijderd. Dit kan met behulp van een zachte tandenborstel of met een schone vinger.

5. Spoel de mond één of twee keer met water (niet doorslikken) maar spuug het uit.

6. Laat het gebitshoesje het door de mondhygiëniste aanbevolen aantal uren in de mond zitten.

7. Na het verstrijken van de opgegeven tijdsduur het gebitshoesje uit de mond nemen en de tanden met een zachte tandenborstel zonder tandpasta reinigen. Naspoelen met fluoridenhoudend mondwater wordt aanbevolen.

8. Het gebitshoesje met behulp van een tandenborstel en koud, stromend water reinigen. Het gebitshoesje droog bewaren bij voorkeur in het bijgeleverde bewaardoosje.

9. De mondhygiëniste bespreekt(adviseert) met u, wanneer en hoelang u dit dient te herhalen voor een goed resultaat.

3e afspraak: Na 3 weken willen wij u graag terug zien om het resultaat te bespreken en een eindfoto van het resultaat te maken.